Säljer äldreboende för närmare 300 miljoner Foto: Skanska

Säljer äldreboende för närmare 300 miljoner

Transaktion

3 maj 2018

Det är Skanska som säljer en fastighet med skola och äldreboende i Malmö till Vectura.

 

Fastigheten heter Sjösättningen 1 och ligger i Västra Hamnen. Köpeskillingen landade på 295 miljoner kronor och den som fick betala det är Vectura.

Byggnaden som innehåller förskola och äldreboende är utvecklad av Skanska Sverige. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det andra kvartalet 2018. Tillträde till fastigheten är planerat till augusti 2020.

Byggnaden om cirka 7 000 kvadratmeter kommer att bli 5 våningar hög och ska inrymma förskola för cirka 120 barn och äldreboende med ett 60-tal lägenheter. Därutöver omfattas lokaler för övriga kommersiella kunder.

– Vi är mycket glada över att Vectura kommer att förvärva det här projektet. Det har varit en konstruktiv process fram till nu och vi räknar med att det goda samarbetet mellan alla parter kommer att fortsätta. Detta är ett projekt där alla kommer att bli vinnare, säger Hans Fransson, senior affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Projektet har en tydlig social agenda där Skanska tillsammans med Malmö Stad upprättat en handlingsplan som innebär en satsning på praktikplatser samt samarbete med Rosengårdsskolan och Yallatrappan. Byggnaden har höga miljökrav och avsikten är att söka certifiering enligt LEED, nivå Guld.

Byggstart är planerad till augusti 2018 och färdigställandet till augusti 2020.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se