Sökningarna på kontor ökar

Sökningarna på kontor ökar

Uthyrning

4 oktober 2022

Nya siffror från Lokalguiden visar att sökningarna på kontor har fått en kraftig ökning under höstens första månad i Sveriges tre största städer. 

 

Sökningar efter kontorslokaler på lokalguiden.se sjönk under semestertiderna för att sedan öka kraftigt under augusti och ännu mer under september. 

Siffrorna för kontorslokaler på 10-100 i de centrala delarna har ökat med 32 procent i Stockholm, 19 procent i Göteborg, dock minskade de med 1 procent i Malmö jämfört med augusti månad. 

Den allra största ökningen finns i sökningarna för kontorslokaler på 100-250 kvadratmeter, där ökade de med 49 procent i Stockholm, hela 66 procent i Göteborg och 30 procent i Malmö jämfört med föregående månad. 

 – De lokalsökande företagen är igång igen efter sommaren och det märker vi i sökningarna på vår webbsida. Många är på jakt efter en ny lokal och här spelar vi en väldigt viktig roll, säger Daniel Åberg, vd på Lokalguiden. 

I Stockholm ökade sökningarna på kontor i storleksspannet 250-400 kvadratmeter med 34 procent, i Göteborg med 18 procent och i Malmö med 14 procent. 

Kontor i spannet 400-600 kvadratmeter fick en ökning med 25 procent i Stockholm, 48 procent i Göteborg och 18 procent i Malmö. 

Det största spannet, 600+ kvadratmeter ökade med 27 procent i Stockholm, 23 procent i Göteborg och 35 i Malmö. 

– Trots osäkra tider runt om i världen ser vi att kontorsmarknaden lever och att företag fortfarande har behov av ett kontor att mötas på, säger Daniel Åberg.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se