Skapa ett kontor värt resan Arbetsplatsstrateg Jonas Westerlund om Mölnlycke Health Cares nya kontor. Bild: Mölnlycke Health Care

Skapa ett kontor värt resan

Reportage

26 januari 2023

När Mölnlycke Health Care tar plats i GoCo Health Innovation City är det med ett kontor som är skapat utifrån prognosen att 70 % av medarbetarna ska vara där – på onsdagar. Planen är dock att medarbetarna ska vilja komma till kontoret i snitt tre dagar i veckan men då gäller det att göra rätt, menar arbetsplatsstrateg Jonas Westerlund.

Mölnlycke Health Care flyttar in i sitt nya huvudkontor i GoCo Health Innovation City kvartal fyra 2024. Kontoret i Mölndal får en totalyta om 16 000 kvm och kommer att vara placerat i ett av GoCos bästa lägen med kapacitet för 800 medarbetare. Kontoret byggs för att etablera toppmoderna labb och en ny nivå av flexibilitet för bolagets arbetsmiljöer som möter medarbetarnas många olika behov för samarbete, socialt umgänge, eget fokusarbete och projektarbete. Då distansarbete fortsatt kommer att vara en naturlig och viktig del av Mölnlyckes arbetssätt, är det nya kontoret aktivitetsbaserat och anpassat för att fylla alla behov för medarbetare som finns på plats, samt en sömlös länk för dem som arbetar på distans. Det nya huvudkontoret kommer certifieras enligt WELL Platinum och får även den högsta möjliga miljöklassningen Platinum enligt LEED.

Kontoren är för dåliga

Arbetsplatsstrategen Jonas Westerlund anlitades tidigt i projektet av Mölnlyckes fastighetsdirektör Anders Rydblom, med uppdraget att driva utformningen och utvecklingen av det nya huvudkontoret. Ett kontor som blir ett fint exempel på Jonas Westerlunds tankar kring framtiden, tankar han hade långt före pandemin.

Redan innan uppgick närvaron på våra kontor till tre dagar i veckan och mängden individuella digitala möten låg ofta på mer än åtta timmar på en vecka och var på väg uppåt. Så i många avseenden var vi på god väg mot en bra balans i arbetslivet men våra byggnader hängde inte med, menar han.

Läs hela artikeln hos Lokalguiden.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se