Skanskas huvudkontor miljöcertifierats LEED Platinum

Skanskas huvudkontor miljöcertifierats LEED Platinum

Uthyrning

14 april 2014

Skanskas nya huvudkontor Entré Lindhagen på västa Kungsholmen har miljöcertifierats med LEED Platinum- högsta kategorin inom Green Building Certification Institute.

Skanskas nya huvudkontor Entré Lindhagen på västa Kungsholmen stod klart i januari 2014. Kontoret, som Skanska delar med Nordea, är en av de största nybyggda kontorsfastigheterna i Sverige. Det är också en av de klimatsmartaste.

Green Building Certification Institute godkände certifieringen av huvudkontoret i högsta kategorin, Platinum, enligt den internationella miljöcertifieringen LEED.

"Hållbarhetsfrågor är ständigt närvarande i allt vi gör på Skanska. Vi uppmuntrar våra kunder att ställa tuffa miljökrav. Det är därför en självklarhet att våra egenutvecklade projekt ska vara LEED-certifierade. Vi måste leva som vi lär, särskilt på vårt eget huvudkontor, säger Caroline Arehult, VD Skanska Fastigheter Stockholm.

För mer information om drift och uthyrning av fastigheter, se World in Property konferens: Fastighetsförvaltning 2014-2018.

World in Property

Källa:

Pressmeddelande Skanska, 

För övrig information, kontakta: 

Caroline Arehult, VD för Skanska Fastigheter Stockholm, Email: caroline.arehult@skanska.se