Skanska utvecklar 6 200 kvm åt Exide

Skanska utvecklar 6 200 kvm åt Exide

 

23 september 2015

Skanska har tecknat ett hyresavtal med batteritillverkaren Exide Technologies AB om att utveckla och bygga ett nytt kontor och lager.

Fastigheten på cirka 6 200 kvadratmeter kommer att ligga i Mölnlycke Företagspark strax utanför Göteborg.

Projektstarten för Exides lokaler sker under september 2015 och inflyttningen är planerad till hösten 2016. Mölnlycke Företagspark ligger tio minuters bilväg från Göteborgs centrum och har en bra exponering mot riksväg 40. Läget är mycket bra för samlokalisering av kontors- och logistikverksamhet.

– Det känns mycket bra att Exide har valt Skanska som hyresvärd och låter oss utveckla en helhetslösning. Läget som vi har skapat i Mölnlycke Företagspark är ett av de absolut bästa i Göteborgsområdet, säger Henrik Ahnström, marknadsområdeschef inom logistik på Skanska Fastigheter Göteborg.

Visste du att vi har en konferens som tar upp Solna Stads fastighetsutveckling? se konferens: Göteborg 2035: 262 miljarder i utvecklingspotential .

Exide Technologies AB är en av världens ledande tillverkare och distributörer av batterier. De marknadsför och distribuerar ett brett sortiment av blybatterier under kända varumärken som Tudor, Exide och GNB på den svenska marknaden. Fastigheten i Mölnlycke kommer att rymma det nordiska huvudkontoret för försäljning och distribution till övriga nordiska marknader.

– Vi ser mycket positivt på samlokaliseringen av vårt lager i Nol och vårt försäljnings- och huvudkontor i Kungälv till Mölnlycke företagspark. Läget är mycket bra ur distributionssynpunkt och andas framtid, innovation och miljö, värden som är centrala för vår verksamhet. säger Christina Jahn, VD på Exide Technologies AB.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Skanska