Skanska säljer till logistikjätten

Skanska säljer till logistikjätten

Transaktion

25 februari 2019

Logistikanläggningen omfattar cirka 25 000 kvadratmeter och kommer att ha moderna specifikationer och såldes av Skanska för cirka 230 miljoner kronor.

Anläggningen är den andra etappen som utvecklas och byggs av Skanska i Arlanda Stad. Byggnationen av första etappen pågår och är även den såld till Logicenters, vilket sedan tidigare kommunicerats.

– Vi är mycket glada över att tillsammans med Logicenters utveckla vår andra av tre byggrätter i Arlandastad. Totalt utvecklar vi nu över 50 000 kvadratmeter lokalyta i ett mycket lyckat samarbete, säger Henrik Ahnström, chef Projektutveckling, Skanska Fastigheter Göteborg.

Arlandastad är ett väletablerat företagsområde i ett strategiskt läge. Området har med sin närhet till både Stockholm stad och Arlanda flygplats blivit en viktig knutpunkt och växer som logistiknav. Den nya anläggningen kommer att vara belägen med bra skyltläge i direkt anslutning till både E4 och E18.

– Arlandastad är ett av Sveriges bästa logistiklägen, vilket gör oss glada över att investera i ytterligare en anläggning här. Därför är vi väldigt stolta över samarbetet med Skanska, vilket ger oss möjligheten att erbjuda Veddestagruppen optimal placering av anläggningen såväl som specifikationer av modern standard, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.

Förberedande arbeten har påbörjats och anläggningen ska vara färdigställd under det första kvartalet 2020.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se