Skanska säljer kontorsprojekt på Kungsholmen för 1 Miljard Fastigheten Entré Lindhagen har även miljöcertifierats med LEED Platinum- högsta kategorin inom Green Building Certification Institute.

Skanska säljer kontorsprojekt på Kungsholmen för 1 Miljard

Stadsutveckling

8 maj 2014

Skanska säljer del av Entré Lindhagen på Kungsholmen, Stockholm, för ca. 1 miljard kronor till Invesco Real Estate. 

Efter färdigställning av av nya kontor och bostäder på Kungsholmen, säljer Skanska nu ena delen av kontorsprojektet Entré Lindhagen på Kungsholmen i Stockholm till Invesco Real Estate för ca. 1 miljard kronor. 

Kontorsprojektet på Kungsholmen, som färdigställdes i början av året, är uthyrt till Nordea, Ballbreaker och Skanska. Den del som nu säljs har en uthyrningsbar yta om 20 500 kvm och är fullt uthyrd till Skanska och utgör företagets nya huvudkontor. 

"Vi är mycket stolta över Entré Lindhagen som verkligen ligger i framkant när det gäller hållbarhet. Nyligen blev projektet certifierat i den högsta kategorin Platinum enligt den internationella miljöcertifieringen LEED. Nu ser vi fram emot att investera pengarna i nya projekt, som Stockholm New och Solna United, säger Caroline Arehult, VD på Skanska Fastigheter Stockholm.

För mer information om köp och finansering av fastigheter, se även seminarie om Due Dilligence vid förvärv av fastigheter.

Fastigheten förvärvades 2008 och en ny detaljplan för både kontor och bostäder arbetades fram. Kontorsprojektet Entré Lindhagen är uppdelat i två kontorsfastigheter. 

Skribent

Martin Gejrot
mg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Skanska, 

För övrig information, kontakta: 

Caroline Arehult, VD på Skanska Fastigheter Stockholm, Tel: + 46 10 448 11 12