Skanska säljer Hyllie Terrass
Bild: Viktor Holm

Skanska säljer Hyllie Terrass

Transaktion

1 december 2023

Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling har sålt kontorshuset Hyllie Terrass i Malmö till Skanska Förvaltningsfastigheter för cirka 730 miljoner.

Hyllie Terrass, som är utvecklad och byggd av Skanska med hyresgästernas välmående i centrum, färdigställdes under 2023. Det har en total uthyrningsbar yta om cirka 14 000 kvadratmeter och är uthyrd till cirka 85 procent. Bland hyresgästerna finns AAK, Air Liquide, Riksbyggen, Skanska, Ahlsell och Compass Group.

Transaktionen sker till marknadsmässiga villkor och är den femte med Skanska Förvaltningsfastigheter som motpart. I Malmö ägs sedan tidigare kontors-fastigheterna Epic och Aqua. Skanska Förvaltningsfastigheter har som ambition att etablera en långsiktig portfölj med högkvalitativa, hållbara och hälsosamma kontorshus i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hyllie Terrass är uppfört med klimatförbättrad betong, återvunnen armering i stommen, energilagring och smarta energilösningar samt med biokol i byggnadens gröna terrasser och möbeltillverkning av byggspill. Kontorshuset certifieras med LEED Platinum, WELL Gold och NollCO2.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se