Skanska säljer bostadsprojekt i Köpenhamn för 564 miljoner

Skanska säljer bostadsprojekt i Köpenhamn för 564 miljoner

Stadsutveckling

8 oktober 2014

Skanska säljer en bostadsfastighet i Köpenhamn till Balder för DKK 470 miljoner, motsvarande cirka SEK 564 miljoner kronor.

Skanska har utvecklat bostadsfastigheten på Havneholmen i Köpenhamn och ansvarar för byggledningen av fastigheten med 184 lägenheter. Byggkontraktet som är en del av avtalet och summan kommer att upptas i byggverksamheternas verksamhet för det fjärde kvartalet 2014 och den återstående summan kommer att redovisas av Skanska Commercial Development Nordic.

"Vi ser fram emot att samarbeta med Skanska och är mycket glada över att få utveckla ett bostadsprojekt på ett av Köpenhamns mest attraktiva lägen. Projektet stödjer vår strategi att bygga en portfölj av hyresbostäder i Köpenhamn”, säger Erik Selin, VD för Balder.

Fastigheten har ett mycket attraktivt läge i centrala Köpenhamn, precis invid vattnet och med en stor park precis intill.

För mer information om Malmös och Lunds fastighetsutveckling, se konferens: Malmös Fastighetsmarknad: 65 Miljarder i utvecklingspotential.

Arbetet på fastigheten har redan startat och fastigheten beräknas stå klar i april 2016. 

Skribent

Martin Gejrot
mg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Skanska, 

För övrig information, kontakta: 

Edvard Lind, Presschef för Skanska, Tel: 010-448 88 08