Skanska ändrar om i ledningen
Karin Johansson och Sima Ghaemi Håkansson. Bild: Skanska

Skanska ändrar om i ledningen

Personnytt

23 januari 2023

Skanska gör ny satsning på egen förvaltning och fortsatt höga ambitioner inom hållbar projektutveckling.

Sima Ghaemi Håkansson har utsetts till ny fastighets- och transaktionschef i Skanska Fastigheter Stockholm från och med 2022-10-01.

I sin nya roll kommer Sima ansvara för Skanska Fastigheter Stockholms fastighetsförvaltning samt fastighetstransaktioner av primärt kontorsfastigheter i Stockholmsområdet.

Sima tar i och med nya rollen även plats i Skanska Fastigheter Stockholms ledningsteam.

Sima har i sin senaste roll arbetat som affärsutvecklare där hon identifierat och analyserat nya affärsmöjligheter samt medverkat vid förvärv och försäljning av fastigheter.

– Jag är väldigt glad att Sima tar sig an denna roll. Hon har bred erfarenhet inom fastighetstransaktioner och hållbar fastighetsutveckling. Vi har nyligen förvärvat kontorsfastigheten Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad genom en interntransaktion och ett viktigt fokusområde framåt är att etablera en långsiktig förvaltningsportfölj med högkvalitativa, klimatsmarta och hälsosamma kontorshus säger Fredrik Bergenstråhle, vd för Skanska Fastigheter Stockholm.

– Jag ser fram emot min nya roll och att leda och utveckla Skanska Fastigheter Stockholms fastighetsförvaltning och transaktionsverksamhet i Stockholmsområdet. Vårt kunderbjudande är i ständig utveckling och förväntningarna på vad moderna kontor ska erbjuda utvecklas hela tiden säger Sima Ghaemi Håkansson.

Karin Johansson har utsetts till ny affärsutvecklingschef för Skanska Fastigheter Stockholm från och med 2023-01-01 och hon efterträder Anna Galli som övergår till en roll som senior advisor.

I sin nya roll kommer Karin ansvara för att initiera nya projektidéer och bygga vidare på Skanska Fastigheter Stockholms landbank vilket även inkluderar att driva detaljplaneprocesser i Stockholmsområdet.

Karin har i tidigare roller arbetat som affärsutvecklare och projektchef för bland annat Solna United och är sedan tidigare medlem av ledningsteamet i Skanska Fastigheter Stockholm.

– Karin Johanssons breda kompetens och långa erfarenhet inom både förvaltning och projektutveckling har bidragit på många sätt till verksamheten genom åren. Karin bär alltid miljö- och hållbarhetsflaggan högt. Hon har också en förmåga att se helhetsaffären och har ett stort nätverk. Att hon nu fortsätter med arbetet att vidareutveckla vår landbank och ansvarar för att initiera nya kontorsprojekt känns väldigt bra, säger Fredrik Bergenstråhle, vd, Skanska Fastigheter Stockholm.

– Jag ser fram emot att fortsätta att jobba med vår projektutveckling och fokusera på nya idéer och tidiga skeden. I Stockholmsområdet finns många spännande platser som behöver och kan utvecklas. Staden är alltid i tillväxt och transformation. Jag brinner också för hållbarhet i stadsbyggandet och där finns mycket vi tillsammans med kommunerna kan och behöver lära av varandra för att utveckla våra städer på ett riktigt sätt för framtiden.

Faktaruta

Skanska Fastigheter Stockholms ledningsteam består från 2023-01-01 av:

Fredrik Lantz – Uthyrnings- och marknadschef

Karin Johansson – Affärsutvecklingschef

Sima Ghaemi Håkansson – Fastighets- och transaktionschef

Markus Dangré – Projektchef

Magnus Hellsten – Projektchef

Gabriella Ziethén – Ekonomichef

Fredrik Bergenstråhle – Vd

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se