Skanska debuterar nytt lagerkoncept i Göteborg

Skanska debuterar nytt lagerkoncept i Göteborg

Stadsutveckling

15 april 2014

Skanska startar unikt lagerkoncept i Göteborg för att möta behoven på logistikmarknaden-

Ett oförutsägbart beteende hos konsumenter har gjort att många företag tvekar att teckna långa kontrakt för lagerlokaler. För att möta behoven på logistikmarknaden satsar Skanska på ett helt nytt lagerkoncept: Kubiklager.

Konceptet skall representera möjligheter för kunder i behov av flexibla och lättillgängliga lagerlokaler. Orrekulla Kubiklager är det första lagret som har byggstartat men Skanska ser en stor potential i konceptet och planerar att föra konceptet vidare ut i landet.

Lär dig mer om Göteborgs fastighetsmarknad under konferensenGöteborg 2015-2020: 2 miljoner kvm i utvecklingsytor.

"Det unika är att som kund hyr du den yta du faktiskt behöver, varken mer eller mindre, under en avtalstid från tre år. Lokalerna byggs för lagerverksamhet och det är möjligt för kunden att flytta in i anpassade lokaler på tre-sex månader. Man kan till exempel enkelt dela av ytorna, installera extra lastportar eller bygga till kontorsutrymmen om kunden önskar det", berättar Henrik Ahnström, Marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg.

För mer information, se även konferens: Konsultsansvar: Ansvarsfördelning mellan olika parter i bygg- och utvecklingsprojekt. 

Skribent

Martin Gejrot
mg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Skanska, 

För övrig information, kontakta: 

Henrik Ahnström, Marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg, Tel: +46 10 448 43 49