Skanska bygger nytt i Skåne
Foto: Skanska

Skanska bygger nytt i Skåne

Stadsutveckling

14 oktober 2019

Anläggningen, som totalt omfattar cirka 10 800 kvm, möter alla de höga krav som hyresgästen ställer på en modern kyl- och frysterminal.

Skanska utvecklar och bygger en kyl- och frysterminal samt fryslager i Långeberga i Helsingborg för Bring Frigo AB. Hyresavtalet löper på 10 år.

– Det känns fantastiskt inspirerande att kunna utveckla en terminal tillsammans med Bring Frigo AB för deras framgångsrika livsmedelslogistik, samt att starta första etappen av vår utveckling av Långberga-området i Helsingborg, säger Ida Granqvist, ansvarig Marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg.

Fastigheten i Långeberga är belägen i östra delen av Helsingborg, i ett strategiskt logistikläge precis i anslutning till knutpunkten E4/E6/E20 som förbinder Köpenhamn med Oslo och Stockholm. Det är även ett av Skandinaviens viktigaste logistikområde för distribution av livsmedel.

– Vi ser fram emot en spännande höst där vi fortsätter att utveckla Frigos verksamhet och förädla vårt kunderbjudande med utgångspunkt att leverera en hållbar och effektiv livsmedelslogistik, säger Peter Haveneth, vd, Bring Frigo AB.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se