Skandia säljer prestigefastighet på Avenyn

Skandia säljer prestigefastighet på Avenyn

Transaktion

2 oktober 2019

Nu väljer Skandia att sälja en av sina  mest kända fastigheter i centrala Göteborg till Balder.

Nu säljer Skandia Fastigheter fastigheterna Lorensberg 55:15, med hotell, handel och kontor, samt Heden 22:21 och 22:22, med byggrätt för bostäder, i centrala Göteborg. Köpare är Balder.

Lorensberg 55:15 med cirka 38 000 kvadratmeter längs Kungsportsavenyn mitt i Göteborg, innefattar hotellet Scandic Rubinen, gallerian City Aveny med 13 butiker samt kontor och garage. Hotellet genomgick en större om- och tillbyggnad 2014, vilket bland annat resulterade i fem nya våningar och miljöcertifieringen Miljöbyggnad Guld för fastigheten

Heden 22:21 och 22:22 på Bohusgatan – även dessa i centrala Göteborg – består av en före detta brandstationstomt som idag används som parkeringsplats. Här har Skandia Fastigheter drivit fram byggrätt för cirka 290 lägenheter på totalt 23 000 kvadratmeter ljus BTA.

– Vi har just nu stort fokus på platser med potential för att både utveckla och växa, såsom Frölunda Torg och Backaplan. Därför var Balders intresse för fastigheterna – en färdigutvecklad och en färdig för utveckling – välkommet. Dessutom är Balder en nära samarbetspartner till oss på Backaplan, och de lägger precis som vi vikt vid långsiktighet i sitt arbete med fastigheter, säger Bo Jansson, fastighetschef för köpcentrum och bostäder på Skandia Fastigheter.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se