Skandia fyller på i Västra Hamnen

Skandia fyller på i Västra Hamnen

Uthyrning

18 september 2023

I fastigheten Aktern 5 i Västra Hamnen får hundratals elever en minst sagt god lärandemiljö – med havet som granne och lokaler där hälsan tas på största allvar.

Malmö har ett ökande behov av gymnasieplatser under kommande år och därmed även av skollokaler. Genom flytten till Aktern 5 i Västra Hamnen kan Sjölins gymnasium fortsätta bidra till att upprätthålla utbildningskapaciteten i staden – och här kommer eleverna dessutom till lokaler där de viktiga hälsoaspekterna får en omfattande genomlysning.

– Det känns givetvis jättebra att få bidra till att fylla ett viktigt samhällsbehov och inte minst att göra det tillsammans med Academedia, som vi redan har långa och goda samarbeten med på flera orter. Tillsammans med deras skola i Kungsbacka har vi dessutom genomfört Hälsohoppet – vårt verktyg för att främja hälsa och trygghet i lärandemiljöer. Det är ett av de områden som ligger oss närmast om hjärtat och vi ser fram emot att även Sjölins-eleverna ska få glädje av det framöver, säger Tim Prevolnik Sjöstrand, marknadsområdeschef för Malmö på Skandia Fastigheter.

Sjölins gymnasiums nya lokaler om 2 150 kvadratmeter ligger på Västra varvsgatan 22 och kommer till en början att välkomna 300 elever.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se