Sökandet efter kontor fortsatt stort

Sökandet efter kontor fortsatt stort

Analys

17 juni 2022

Vi har nu återgått till ett normalläge i Sverige, eller kanske snarare ett nytt normalläge efter pandemin kommenterar Daniel Åberg, vd på Lokalguiden. 

– Trots att många företag fortsatt erbjuder de anställda ett flexibelt arbetsliv kan vi se att sökandet efter ändamålsenliga kontor och kontorshotell i Sveriges tre största städer är fortsatt stort, fortsätter Daniel Åberg

Lokalguiden har nu gjort en djupdykning i siffrorna för hur sökningarna på kontor och kontorshotell sett ut på lokalguiden.se det senaste året i de centrala delarna av Stockholm, Göteborg och Malmö. Under försommaren förra året var sökningarna på relativt låga nivåer, pandemin dominerade fortfarande och många företag valde att sitta lugnt i båten och avvakta med planerna på ett nytt kontor. 

Efter semestertiderna tog sökningarna återigen fart och under augusti månad steg nivåerna för att sedan plana ut under hösten. När restriktionerna släpptes i början på februari steg antalet sökningar på kontor sakta men säkert. 

– Trots att många företag fortsatt erbjuder de anställda ett flexibelt arbetsliv kan vi se att sökandet efter ändamålsenliga kontor och kontorshotell i Sveriges tre största städer är fortsatt stort, säger Daniel Åberg, vd på Lokalguiden. 

Det finns dock företag som krävt att medarbetarna återgår till kontoret, däribland Teslachefen Elon Musk som på sociala medier visat ett starkt ogillande mot just distansarbete. 

Under mars togs ny data fram med hjälp av SEO-verktyget Advanced Web Ranking, som representerar lokaluthyrningsbranschens viktigaste sökord. Där stod det klart att Lokalguiden tagit en marknadsledande position vad det gäller marknadsplatser för lediga lokaler i Sverige. Resultatet visar att Lokalguiden nu har en marknadsandel på 25,71 procent, en uppgång på 6,04 procent mot tidigare mätning. 

– Siffran bekräftar vårt hårda arbete med att hjälpa våra lokalsökande  företag att hitta rätt lokal – och våra uthyrare att hitta rätt hyresgäst, säger Daniel Åberg. 

Läs hela rapporten här

 

 

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se