Skånebolag lägger bud på Serneke

Skånebolag lägger bud på Serneke

Transaktion

25 april 2023

Det skånska bolaget Doxa lägger nu ett rekommenderat bud på byggbolaget Serneke. Budet motsvarar cirka 35,94 kronor per aktie i byggbolaget.

Budet som Doxa lagt på Serneke värderar företaget till cirka 1.020 miljoner kronor och motsvarar en premie på 83,4 procent jämfört med aktiens stängningskurs på 19,6 kronor per aktie under måndagen.

I ett pressmeddelande meddelar Doxa att Sernekes styrelse enhälligt har rekommenderat aktieägarna att acceptera Doxas bud.

Sernekes största aktieägare, inklusive Ola Serneke Invest AB, Lommen Holding AB 3, Balder och Svolder, vilka tillsammans äger 50,4 procent av aktierna, har åtagit sit att acceptera Doxas bud.

Doxas största aktieägare inkluderar fastighetsprofilen Greg Dingizian med 17,9 procent av aktierna, Percy Nilsson med 15,3 procent och Bergendahl & Son med 10 procent. Dessutom äger vd:n för Balder, Erik Selin, 5,1 procent av aktierna i Doxa.

- Vi är väldigt glada över att Doxa gemensamt med de största ägarna i Serneke idag tar första steget i det som, för både Doxas och Sernekes aktieägare, är en mycket bra affär med betydande synergier på flera plan. Doxa avser att renodla Serneke till ett bygg- och entreprenadbolag som ska fortsätta på inslagen väg som ett av Sveriges största bygg- och entreprenadbolag. Doxa avser dela ut och särnotera detta entreprenadbolag när förutsättningar föreligger. Doxa avser att behålla Sernekes landbank och projektutveckling där vi ser stora framtida värden och tydliga synergier med Doxas kassaflödesgenererande portfölj - framförallt ur ett riskspridnings- och finansieringsperspektiv, säger Victor Persson, VD för Doxa, i ett pressmeddelande.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se