Signalisten expanderar i Solna

Signalisten expanderar i Solna

Stadsutveckling

14 september 2017

Signalisten har fått klartecken att bygga kvarteret Palsternackan, ett nytt trygghetsboende för personer från 70 år med cirka 80 lägenheter i Solna.

 

Den nya detaljplanen för kvarteret Palsternackan som ligger längs Jungfrudansen i Huvudsta vann laga kraft under sommaren. Kvarteret består av två byggnader om sju respektive åtta våningar och gemensamhetslokal i en av bottenvåningarna.

Intill ligger Skoga äldrecentrum som drivs av Solna stad.

- Vi får ett välbehövligt tillskott av seniorbostäder i Solna på en vacker och naturnära plats i Huvudsta. Att bygga i trä är spännande och gör att vi kan tillföra något speciellt till Huvudsta och samtidigt bidra till en hållbar stad, säger Magnus Nilsson (m), styrelseordförande i Signalisten.

De nya husen inom kvarteret Palsternackan ska byggas av företaget Lindbäcks som bygger sina hus med industriellt producerade trämoduler för flerbostadshus. Vinsterna att bygga i trä är att det blir skonsamt för miljön samtidigt som den industriella produktionen innebär snabbare byggtid.

- Genom det nya trygghetsboendet i Huvudsta erbjuder vi ett attraktivt boendealternativ i en trevlig miljö för de äldre vars behov av trygghet, vård och omsorg kan tillgodoses av hemtjänsten. Genom att erbjuda olika boendeformer i Solna skapar vi en värdig äldreomsorg där de äldre ges möjlighet att välja själva, säger Samuel Klippfalk (kd), omvårdnadsnämndens ordförande.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se