SHH bygger boende i Norrtälje Foto: SHH

SHH bygger boende i Norrtälje

Bostäder

10 oktober 2019

Fastigheten planeras stå färdigställd år 2020 då Humana flyttar in. Boendet ska inrymma sammanlagt 60 lägenheter.

I onsdags påbörjades byggstarten för Alturas äldreboende i Norrtälje som utvecklas tillsammans med SHH Samhällsfastigheter.

Idag togs första spadtaget för Alturas nya äldreboende i Norrtälje. Boendet ska bli 3 800 kvadratmeter stort och inrymma sammanlagt 60 lägenheter. Fastigheten uppförs i samarbete med SHH Samhällsfastigheter. Hyresavtal är sedan tidigare tecknat med omsorgsföretaget Humana som flyttar in när fastigheten står färdig Q4 2020 för att bedriva äldreomsorg.

– Vi är mycket glada över att det första spadtaget har tagits för vår nya fastighet i Norrtälje. Vi är stolta över att kunna utveckla äldreboenden som detta, där hållbarhet, grönska och välbefinnande prioriteras. Extra roligt är det att få göra det tillsammans med SHH Samhällsfastigheter som delar vår syn på vad ett modernt äldreboende ska innehålla, säger Dorotea Stellmach, Ansvarig för konceptutveckling på Altura.

Äldreboendet kommer utöver lägenheter att innefatta stimulerande utomhusmiljöer och de boende kommer att ha tillgång till både växthus och gym. Fastigheten kommer även att utrustas med hållbara specifikationer, såsom solceller på taket och energieffektiva lösningar.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se