Sernekes nya avtal – närmare halv miljard Foto: Serneke

Sernekes nya avtal – närmare halv miljard

Stadsutveckling

3 april 2019

Planerad byggstart är i april 2019 och projektet beräknas stå klart i första kvartalet 2022. Bygget inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2019.

Serneke ska bygga 158 lägenheter, varav 50 studentlägenheter, vid Hornstull i Stockholm. Kontraktet med Svenska Bostäder är värt omkring 480 miljoner kronor.

– Det här är ett väldigt spännande och avancerat projekt som vi är mycket glada att få utföra. Vi ser fram emot att fortsätta vårt långa samarbete med Svenska Bostäder och tillsammans med dem leverera välbehövliga bostäder mitt i centrala Stockholm, säger Göran Viklund, arbetschef på Serneke Bygg.

Projekt Kv. Plankan 24 omfattar ett helt kvarter där 66 hyresrätter ska tillskapas i två nya våningar på befintlig fastighet. På kvarterets innergård ska en ny cirkulär byggnad uppföras innehållande 42 hyresrätter och 50 studentlägenheter.

– Vi är glada att nu ha en entreprenör på plats och ser fram mot att återigen få arbeta med Serneke i ett nybyggnadsprojekt, säger Allan Leveau, nybyggnadschef Svenska Bostäder.

Entreprenadsumman på omkring 480 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2019.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se