Previous Next

Serneke vill slå internationellt

Reportage

4 maj 2018

I går kom ännu en stark rapport från Serneke. Nu berättar bolagets grundare Ola Serneke om deras framgång och planerna för framtiden.

 

I går kom Sernekes rapport för årets första månader som, återigen, visade starka siffror. Intäkterna ökade med 30 procent totalt vilket är en god start på året, enligt bolagets vd Ola Serneke.

– Bygg fortsätter växa med 26 procent tillväxt i kvartalet och god lönsamhet, kommenterar han i rapporten.

Koncernens rörelseresultat om 52 miljoner kronor var bättre än bolagets prognoser och när World in Property talar med bolagets vd är han mycket nöjd.

– Det känns riktigt stimulerande att vi nu kan se att vi följer vår tänkta utveckling mot våra mål 2020.

Stor projektgrund

Just nu är arbetet med Karlatornet i full gång, där en av de lyxigaste bostäderna nyligen såldes för rekordhöga 66 miljoner, samt att bolaget har en mängd projekt runt om i landet. Även om orderingång, enligt rapporten, gick ned något för första månaderna 2018 jämfört med föregående år har bolaget en stark position.

Nyligen fick de en markanvisning på Österskans i centrala Halmstad möjlighet att utveckla en ny centrumpunkt i staden med bland annat hotell och saluhall.

Bolaget och Falkenbergs kommun tecknade dessutom nyligen ett samverkansavtal kring en ombyggnad av Falkenbergs gymnasieskola.

– Vi har engagerade medarbetare som drivs av att hela tiden utveckla projekten till en bättre slutprodukt. Det känner beställarna och vill därför anlita oss. Sen sjönk egentligen inte orderingången då vi har tagit sex stycken större samverkansentreprenader under kvartalet. Stora projekt för oss är över 300 miljoner.

Vill utomlands

Under hösten och vintern 2017 fick sig bostadsrättsproduktionen en törn och många i branschen har tvingats ställa om sina strategier. Detta påverkade dock inte Serneke nämnvärt och bolagets vd tror att det kommande året fortsatt blir tillfredställande både för bolaget och marknaden.

– Vi ser fram emot 2018 och att vi ska utvecklas än mer i såväl tillväxt som resultat, menar han.

Någon ny strategi för arbetet inom koncernen verkar inte vara aktuell utan Serneke kommer att fortsätta på sin inslagna plan. Sen öppnar även Ola Serneke dörren för att tydligare kliva utanför landets gränser med sina projekt.

– Bolaget kommer fortsätta satsa i alla tillväxtorter i Sverige samt även i utlandet framöver.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se