Serneke utvecklar trygghetsboende i Skåne

Serneke utvecklar trygghetsboende i Skåne

Stadsutveckling

22 maj 2020

Serneke har fått förtroendet att utveckla och uppföra ett trygghetsboende i kvarteret Jäntan.

Projektet innebär utveckling och byggnation av 77 trygghetslägenheter med gemensamma utrymmen bestående av aktivitetsytor för de boende, samt matsal med tillhörande serveringskök. Utöver trygghetsboendet uppförs i samma byggnad 16 hyresrätter.

– Vi är så klart glada för förtroendet att utveckla kvarteret Jäntan med samhällsfunktioner som blir ett välbehövligt tillskott till Landskrona, säger Jonas Håkansson, affärschef på Serneke.

– Vårt första trygghetsboende i Landskrona blev populärt och vi har fått många frågor om när det kommer fler. Vi är glada över att det nu kan bli verklighet. Detta är ett stort projekt för Landskronahem, och vi är stolta över att bidra till utvecklingen av stadskärnan, säger Mikael Forsberg, vd, Landskronahem.

Serneke kommer att sälja trygghetsboendet till Landskronahem med ett överenskommet fastighetsvärde om 214 miljoner kronor. Byggstart är planerad tidigast andra kvartalet 2021 och bostäderna beräknas stå klara under 2023.

Trygghetsboendet kommer byggas i kvarteret Jäntan. Inom samma kvarter utvecklar Serneke även 145 bostadsrätter varav det högsta huset är på 16 våningar.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se