Serneke säljer projektet Florist i Uppsala Bostäderna projekteras för certifiering inom Miljöbyggnad Silver som bland annat innebär krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende.

Serneke säljer projektet Florist i Uppsala

Transaktion

26 november 2021

Lansa Fastigheter köper bostadsprojektet Florist i Uppsala av Serneke. Projektet omfattar ett kvarter med 202 hyreslägenheter och ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. 

I avtalet ingår även en totalentreprenad för att bygga de 202 lägenheterna. Fastighetsaffären och entreprenaden har ett sammanlagt värde på 462 miljoner. 

Projektet består av två byggnader med hyreslägenheter i storlekarna 1 – 4 rum och kök och ligger i stadsdelen Rosendal i Uppsala.

Bostäderna projekteras för certifiering inom Miljöbyggnad Silver som bland annat innebär krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende.

Husens tak kommer vara utrustade med solcellspaneler som bland annat försörjer fastighetens laddningsstationer för el-cyklar.

– Detta blir vår första investering i Uppsala och projektet stämmer väl överens med vår affärsidé att utveckla och förvalta hållbara bostäder i regioner med stark tillväxt, säger Claes Malmkvist, VD på Lansa Fastigheter.

Rosendal är ett nyutvecklat område på cykelavstånd från Uppsala centrum. Området är inspirerat av naturen med påkostade parkområden, flertalet lekplatser och andra härliga utemiljöer som uppmuntrar till ett aktivt liv i naturen.

– Vi är väldigt glada att vi har överlåtit vårt projekt i Uppsala till en stabil partner som vi även har flera samarbeten med på andra orter i Sverige. Projektet blir ett fint tillskott till området Rosendal och det känns bra att få vara med och bidra till att fler hållbara bostäder byggs i området, säger Alexandra Meijer, affärschef Serneke.

Byggnationen startar redan i december 2021 och beräknas stå klart i mitten av 2024.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se