Serneke säljer köpcentrum

Serneke säljer köpcentrum

 

16 september 2015

Handelsplats Älvängen ligger strax utanför Göteborg och har utvecklats och byggts av Serneke. Till en summa av 160 miljoner kronor har köpcentret nu sålts till Areim.

År 2012 inledde Serneke en storsatsning i Älvängen. En centrumbyggnad på 8400 kvadratmeter byggdes och därtill 400 parkeringsplatser. Detta gjordes med bakgrund i utbyggnaden av både motorväg och järnväg, samt expansionen av nya bostäder i området. – Vi har hela tiden sett stor potential i Älvängen. Med läget precis intill E45 och många nya bostäder växer underlaget för handel och service. Det känns kul att Areim också tror på området. Vi kommer nu att fokusera på etapp 3 och ska driva vår vision vidare om ett stadsdelscentrum. Fördelen med detta område är att det är i direkt anslutning till resecentrum och med dess pendeltåg mot Göteborg, säger Ola Serneke, VD för Serneke Group.

Areim tillträdde under tisdagen som ny ägare till Handelsplats Älvängen. - Fastigheten har en hög teknisk standard och ett bra läge i en expansiv region. Detta var en möjlighet för Areim att förvärva en modern handelsfastighet i ett område med stor potential. Vi ser fram emot att vara med och bidra till en fortsatt utveckling i området, säger Erik Petersson, ansvarig för transaktionen på Areim.

Serneke har företrätts av Newsec som transaktionsrådgivare och Morris Law som legala rådgivare. Areim företräddes av Kilpatrick Townsend och Wistrand som legala rådgivare avseende förvärv respektive finansiering.

Visste du att vi har en konferens som tar upp Solna Stads fastighetsutveckling? se konferens: Göteborg 2035: 262 miljarder i utvecklingspotential .

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Serneke för mer information vänligen kontakta Patrik Lindström, VD Serneke Projektutveckling, tfn: 0704 - 31 51 91 patrik.lindstrom@serneke.se