Serneke rekryterar chefsjurist Daniel Modéus, tillträdande chefsjurist Serneke Group. Foto: Serneke

Serneke rekryterar chefsjurist

Personnytt

13 juni 2018

Nu får byggjätten en ny chefsjurist i Daniel Modéus. Han kommer bland annat att ingå i ledningsgruppen.

 

Daniel Modéus kommer att leda en ny legal enhet i företagets stabsfunktion.

– I takt med att koncernen växer är det också naturligt att vi förstärker med spetskompetens inom områden som är strategiskt viktiga för oss, där kommer Daniel med sin långa branscherfarenhet att bli ett viktigt tillskott. Jag är särskilt tilltalad av Daniels syn på att juridiken ska vara proaktiv och en möjliggörare hellre än konfrontativ och sätta käppar i hjulet. Den inställningen ligger väl i linje med våra värderingar och hur vi långsiktigt vill bygga goda relationer med våra kunder, säger Michael Berglin, vice VD för Serneke Group.

Daniel Modéus är 48 år och har en jur. kand. från Lunds universitet. Han har bland annat erfarenhet från Foyen advokatfirma och Stockholms Byggmästareförening där han verkat som entreprenadjurist. Sedan 2012 har Daniel varit verksam som advokat i eget bolag med specialisering inom entreprenadrätt.

– Jag ser mycket fram emot att få börja hos Serneke som jag ser som en väldigt dynamisk aktör med stor framåtanda. Jag hoppas kunna utveckla juridikfunktionen ytterligare och vara ett stöd i bolagets fortsatta expansion, säger Daniel Modéus.

Daniel Modéus tillträder sin tjänst hos Serneke Group den 15 oktober 2018.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se