Serneke och Väsbyhem bygger 190 bostäder Foto: Väsbyhem

Serneke och Väsbyhem bygger 190 bostäder

Bostäder

11 september 2018

170 av de planerade bostäderna i de tre husen som kommer att bilda Åhusen blir ett välkommet tillskott för ungdomar och studenter på bostadsmarknaden i Upplands Väsby.

Väsbyhem och Serneke har tagit ett första spadtag för 190 nya bostäder i Åhusen invid Järnvägsparken i Upplands Väsby

Åhusen byggs i ett attraktivt och centralt läge intill stationsområdet och Väsbyån. Två av de nya husen riktar sig till ungdomar i åldern 18-26 år samt till studerande på högskola/universitet eller KY- eller YH-utbildning. Inflyttning är planerad till 2019/2020.

- Det är inte någon nyhet att det är tufft för ungdomar som vill ta sig ut på bostadsmarknaden. Det känns därför bra att vi genom Åhusen kommer att tillföra hela 170 lägenheter som är öronmärkta för ungdomar och studenter, säger Väsbyhems vd, Amra Barlov Lindqvist.

Spadtaget togs av Väsbyhems styrelseordförande Johan Thidell, kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman, Marie Engström, arbetschef på Serneke och Isabelle Zeland, en av alla ungdomar som står som sökande i vår bostadskö.

Åhusen ingår i Upplands Väsbys största stadsbyggnadsprojekt någonsin, Väsby Entré. Inom projektet Väsby Entré utvecklar Upplands Väsby kommun hela stationsområdet genom nya bostäder och ännu bättre kollektivtrafik.

I direkt anslutning till Åhusen finns Järnvägsparken som också står inför en upprustning. Husen i parken är de sista resterna av det gamla stationssamhället.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se