Serneke fortsätter utveckla Kungälv

Serneke fortsätter utveckla Kungälv

Stadsutveckling

17 juli 2017

Serneke Bygg har tecknat kontrakt med Förbo om att bygga ytterligare hyresrätter i den nya stadsdelen Kongahälla i Kungälv.

 

Ordern är värd omkring 54 miljoner kronor.

Projektet har namnet Kongahälla 5.2 och blir ett bostadshus på åtta våningar med 31 lägenheter och en disponibel lokal. Serneke har sedan tidigare ett pågående projekt för Förbo i området, tvärs över gatan färdigställs 65 lägenheter och en förskola.

– Det känns väldigt bra att komma igång med vårt sista kvarter i Kongahälla och tillsammans med Serneke utveckla fler bostäder i Kungälv, säger Anna Olá, fastighetsutvecklingschef på Förbo.

Förutom Förbos projekt Kongahälla 5.2 och 9.1 är Serneke sedan tidigare i gång med att bygga Kongahälla Shopping och Brf Vildvinet i samma område. Området i Kungälv är ytterst expansivt, och utöver Sernekes egna projekt pågår ett antal ytterligare byggen.

– Förutsättningarna för det här projektet gör att vår organisation kommer behöva god kommunikation med övriga aktörer samt att logistikplaneringen sitter till 100 %. Det jobbar vi med i alla projekt, men just för det här bygget kommer utmaningarna att komma från flera håll och med lite annorlunda förutsättningar. Det är dock något vi alla ser fram emot att ta tag i, säger Christopher Hjelm, arbetschef på Serneke Bygg.

Byggstart är beräknad till början av oktober 2017 och projektet ska stå klart till våren 2019. Ordersumman kommer att inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2017.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se

Stadsutveckling