Serneke byggstartar 8 000 kvm kontor- & verksamhetsfastighet i Göteborg SERNEKE Bygg är totalentreprenör för SKFs projekt One Roof

Serneke byggstartar 8 000 kvm kontor- & verksamhetsfastighet i Göteborg

Stadsutveckling

17 juni 2014

Serneke har byggstartat SKF Sveriges nya kontor- och verkstadsbyggnad i Gamlestaden, Göteborg. Fastigheten kommer att omfatta ca. 8 000 kvm.

One Roof är arbetsnamnet på den nya byggnaden som uppförs på den södra sidan av Säveån. Här kommer en modern och miljöklassad byggnad uppföras på dryga 8 000 kvm och med plats för över 300 medarbetare. Byggnaden kommer att utgöras av en verkstads- och laboratoriedel samt kontor- och konferensutrymme.

"Detta är ett prestigeprojekt och vi är både stolta och glada att få förtroendet av SKF Sverige. Det är extra roligt att vi får jobbet i tuffast tänkbara konkurrens och där referenser från liknande projekt och stark organisation avgjorde till vår fördel", kommenterar Ola Serneke, VD för SERNEKE. 

För mer om Göteborgs fastighetsmarknad under konferensenGöteborg 2015-2020: 2 miljoner kvm i utvecklingsytor.

Sedan tidigare finns det ett beslut om att SKF ska lämna norra sidan av Säveån till förmån för att utveckla ett bostads- och handelscentrum. Det är mot den bakgrunden satsningen på One Roof ska ses.

Skribent

Martin Gejrot
mg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Serneke, 

För övrig information, kontakta: 

Ola Serneke, VD för Serneke, Tel: 0706-24 39 90