Serneke bygger radhus i Halmstad Serneke bygger 15 radhus och tre kedjehus med äganderätt i nya stadsdelen Ranagård i Halmstad.

Serneke bygger radhus i Halmstad

Bostäder

3 september 2021

Serneke ska bygga 18 hus med äganderätt i Halmstads nya stadsdel Ranagård. Nu släpps bostäderna till försäljning och planerad inflyttning sker under 2023. 

Det egenutvecklade projektet Kv. Morgonrock kommer att byggas i Ranagård, som ska bli en helt ny stadsdel i Halmstad.

De 15 radhusen och tre kedjehusen blir vardera 114 kvadratmeter fördelat på fem rum. Husen förses med stora glaspartier, sandgrå träfasad och mörkgrå plåttak. Med färgsättningen vill arkitekten återspegla och förena områdets karaktär.

– Varje trädgård har en stor uteplats, plats för en egen odling och möjlighet till ett enklare utekök, säger Marie Ericsson, arkitekt i projektet.

Ranagård ligger nära både Halmstad city, natur och hav. I stadsdelen kommer det att finnas ett varierat bostadsutbud med cirka 600 nya bostäder samt äldreboende, förskolor och skola.

– Halmstad är en spännande marknad med stor efterfrågan på nya bostäder, speciellt på radhus. Därför känns det roligt att kunna erbjuda marknaden 18 nya radhus i Ranagård som kommer att bli ett jättefint nytt område på ett superläge i staden, säger Fredrik Melin, projektutvecklare på Serneke.

Serneke har varit verksamma i Halmstad sedan 2011 och har sedan tidigare byggt både hyres- och bostadsrätter, samt kommersiella lokaler i kommunen.

Försäljningen av radhusen i Ranagård påbörjas den 4 september 2021. Planerad byggstart är våren 2022 och förväntas stå klara i början av 2023.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se