Serneke bygger bostäder åt Magnolia Foto: Serneke

Serneke bygger bostäder åt Magnolia

Bostäder

5 juni 2018

Våren 2020 är det tänkt att Magnolias nya bostadsrätter ska stå klara. Det här blir andra projektet på kort tid som Serneke gör med bostadsföretaget.

Serneke har tecknat avtal med Magnolia Bostad om att bygga 26 bostadsrätter vid Kv. Kilot i Halmstad. Lägenheterna byggs i direkt anslutning till det kommande hotellet och regionbussterminalen och beräknas stå klara under våren 2020.

– Det är mycket glädjande att vårt goda samarbete med Magnolia Bostad fortsätter utvecklas med fler fina projekt. Halmstad är en expansiv stad med stort behov av bostäder, och det är därför extra kul att gemensamt med Magnolia Bostad kunna bidra med ett bostadsprojekt av hög kvalitet, säger Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke Bygg.

Bygger även hotell

Serneke bygger på uppdrag av Magnolia Bostad sedan tidigare det hotell med 250 rum som kommer att ligga i anslutning till lägenheterna. Byggstart för lägenheternas källare, som är gemensam med hotellets, påbörjas i september 2018 och byggstart för huset ovan mark beräknas till mars/april 2019.

– Vårt samarbete med Serneke har sedan många år varit framgångsrikt. Denna gång är det extra roligt då det är vårt första bostadsprojekt i Halmstad, en stad där vi ser flera möjligheter för vår affärsmodell som erbjuder olika typer av boenden, säger Rickard Langerfors, vice vd Magnolia Bostad.

Projektet är en totalentreprenad och ordervärdet på omkring 44 miljoner kronor inkluderas i orderingången i andra kvartalet 2018.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se