Serneke-bolag får ny vd Johan Lindholm, tillträdande vd i Nybergs Svets. Foto: Serneke

Serneke-bolag får ny vd

Personnytt

31 augusti 2018

Nybergs Svets, ett bolag i Serneke-koncernen, får ny vd. Projekt- och marknadschefen i bolaget, Johan Lindholm, tillträder den 1 september.

 

Det Alingsås-baserade Nybergs Svets AB har mer än 100-åriga traditioner och är sedan 2009 ett bolag i Serneke-koncernen. Verksamheten omfattar bland annat produktion av stålkonstruktioner för byggindustrin, där bolaget tillhör ett av de större i landet, samt trappor och räcken.

Johan Lindholm har sedan tidigare haft en bred roll i bolaget som projekt- och marknadschef.

- Nybergs svets har tagit fina steg i utvecklingen, främst avseende storleken på projekt, tack vare en bra organisation och kunniga medarbetare. Vi har jobbat en tid med att ställa om bolaget inför kommande tillväxtrelaterade utmaningar, där min nya roll som vd blir ett steg på vägen, säger Johan Lindholm.

Bland aktuella projekt för Nybergs Svets finns bland annat grundarbete i Karlatornet tillsammans med Serneke Anläggning, stålkonstruktion och betongmontage för Serneke Bygg vid Mälardalens högskola i Eskilstuna och Svartedalsskolan i Göteborg för Floden Byggnads AB.

De har även konstruerat och producerat trappor och räcken åt bland annat SEB:s nya kontor i Solna, nya Resecentrum i Gamlestaden i Göteborg samt H&M och Uniqlos butiker.

Hur ser du på att tillträda vd-rollen i bolaget?

- Jätteroligt och något jag gör med en stor respekt. Bolaget har en fin och gammal tradition som ska bevaras men också utvecklas i tiden. Jag ser stora utmaningar - vilket sporrar mig - men framförallt ser jag en fantastisk potential!

Hur ser du på utvecklingen framåt? Hur vill du utveckla verksamheten?

- Utvecklingen ska fortsätta i de spår vi jobbat med under ett par år nu. Vi ska steg för steg komma framåt och uppåt i vårt erbjudande, engagemang och vår kunskap. Vi ser fram emot att kunna jobba med ännu mer avancerade projekt som kräver en hög kompetens, vilket jag ser som vår största konkurrensfördel.

Bolagets nuvarande VD Kjell Hägermalm har deltagit parallellt med Johan Lindholm i omställningsarbetet och kommer vara kvar i bolaget i en ny roll och där att bistå Johan och bolaget i den fortsatt utvecklingen. Kjell kommer inom några år att gå i pension varför denna förändring kommer naturligt och har planerats för under en längre tid.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se