Serafim topprekryterar ledning Catarina Göthberg och Jenny Clarberg-Åkesson. Foto: Serafim

Serafim topprekryterar ledning

Personnytt

26 april 2018

Koncernen spänner musklerna och stärker utvecklingen. Nu plockar de in ny vice vd samt ekonomichef.

 

Catarina Göthberg tillträder 14 maj rollen som vice koncern-vd för Serafimgruppen AB. Catarina kommer närmast från Upplands Motor där hon suttit i koncernledningen och haft rollen som chef för marknad, PR, företagsförsäljning och kundservice.

Dessförinnan kommer hon från logistikföretaget DHL där hon haft ledande befattningar inom verksamhetsutveckling, försäljning och ekonomi.

Serafimgruppen består idag av 5 st bolag i olika branscher; Serafim Fastigheter, Promentor Finans, Medlink, Serafim Moderna Hus och Denim is Dead. Fokus ligger i att utveckla befintliga bolag för att skapa goda resultat över tid. Ambitionen är även att gruppen ska växa ytterligare med helägda bolag.

– För att möjliggöra vår utveckling inom Serafimgruppen är vi glada att Catarina tar steget över till oss. Rollen som vice koncern-vd för Serafimgruppen är oerhört viktig för att säkerställa lönsamhet och tillväxt av koncernen, säger Johan Tilander grundare och koncernchef.

Catarina kommer övergripande att arbeta i de olika bolagens verksamheter där hon är med och driver bolagens utveckling.

Jenny Clarberg-Åkesson tillträde i april i rollen som ekonomichef för Serafimgruppen AB. Jenny har tidigare arbetat som chef inom ekonomi och administration på Svensk Hypotekspension AB. Dessförinnan har Jenny haft olika finansiella befattningar inom Shell och Europeiska Kommissionen.

Jenny ansvarar för den övergripande ekonomin i koncernen med fokus på ekonomisk riskminimering och förvaltning. Jenny kommer även att arbeta med koncernens likviditetshantering.

– Med Jennys erfarenhet och spetskompetens kommer vi ta ytterligare ett steg mot ökad kontroll över koncernens investeringar, säger Johan Tilander grundare och koncernchef.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se