Serafim får ny vd

Serafim får ny vd

Personnytt

12 januari 2017

Johan Tilander lämnar som vd efter fem år och ersätts av vice vd.

 

Rickard Jacobsson tar nu över vd-posten efter Johan Tilander i Serafim Fastigheter. Johan Tilander lämnar efter fem år över vd-skapet för att via aktivt styrelsearbete fortsätta jobba med Serafim Fastigheters fortsatta utveckling.

Rickard Jacobsson kommer senast från rollen som vice vd för Serafim Fastigheter, där han verkat sedan 2015. Innan Rickard börjarde på Serafim Fastigheter hade han skaffat sig över 10 års erfarenhet från bygg och fastighetsbranschen via Derome Hus AB och Peab.

Rickard har varit regionchef på Deromes Stockholmskontor och ansvarat för förvärv, utveckling och genomförande till färdiga bostäder. Rickard har även stor erfarenhet av byggproduktion och har innan dess haft flera olika positioner inom Peab. Via Derome var Rickard ansvarig för att leverera bostäderna till Serafim Fastigheters projekt Gäststugan i Ursvik, som var ett framgångsrikt projekt med attraktiva och funktionella bostäder.

-Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen. Serafim Fastigheter siktar på att bli en ledande bostadsutvecklare och kommer fortsätta att förstärka organisationen för att kunna genomföra den resan säger Rickard Jacobsson. Vi har väldigt höga ambitioner gällande bolagets utveckling och de bostadsprojekt vi tar oss an.

-Det känns mycket bra med denna lösning, säger Johan Tilander. Jag kommer även fortsättningsvis ha en aktiv ägarroll i bolaget, samtidigt som vi får in en vd med god branschkunskap och som kommer understödja Serafim Fastigheters framtida tillväxt. Som en del av Serafim Fastigheters framtida tillväxt kommer vi även att förstärka vår styrelse med externa medlemmar som kan hjälpa till att hitta möjligheter och hantera de utmaningar som finns för oss som är verksamma inom bostadsutveckling.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se