Schumann avgår som koncernchef för Nordr
– Det har varit slitsamt, spännande och givande att ta Nordr från idéstadiet till den koncern vi ser idag. Jag önskar företaget och dess medarbetare lycka till framöver när jag nu avgår som koncernchef, säger Baard Schumann.

Schumann avgår som koncernchef för Nordr

Personnytt

7 september 2021

Nordrs koncernchef Baard Schumann avgår med omdelbar verkan. Orsaken är delade meningar med bolagets styrelse om hur verksamheten ska drivas.

– Över tid har vi märkt att styrelsen och Schumann haft olika syn på hur verksamheten ska drivas. Vi har stor respekt för Baards kompetens inom bostadsutveckling, men då vi inte lyckats hitta en gemensam strategi för bolaget lämnar han sin post. Nordr har kommit långt på bara ett år och har etablerat sig som en solid och erkänd aktör i både Norge och Sverige. Baard har gjort ett bra jobb för företaget det gångna året och vi önskar honom lycka till med nya utmaningar, säger Andreas S. Oulie, ledamot i Nordrs styrelse.

– Det har varit slitsamt, spännande och givande att ta Nordr från idéstadiet till den koncern vi ser idag. Jag önskar företaget och dess medarbetare lycka till framöver när jag idag avgår som koncernchef, säger Baard Schumann.

Nordr har totalt 18 800 bostäder under utveckling i växande storstadsområden i Sverige och Norge.

Bolaget har också tagit en tydlig position inom klimat och hållbarhet och var bland annat först med att Svanenmärka sina bostäder i Sverige.

I Norge har Nordr utvecklat landets största BREEAM-certifierade bostadsprojekt.

Schumann lämnar sin post med omedelbar verkan.

Styrelsen har tillförordnat Pål Aglen, idag VD för Nordr Norge, och inleder nu arbetet med att utse en ny koncernchef till bolaget.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se