Scheiwiller Svensson ritar åt träningsjätte
Foto: Actic

Scheiwiller Svensson ritar åt träningsjätte

Stadsutveckling

25 maj 2018

Det är Peab som bygger en ny fastighet med bland annat ett gym och kontorsmöjligheter.

Scheiwiller Svensson Arkitektkontor har i uppdrag av Peab att rita en byggnad för parkering, träning och kontor i området med förutsättningar att bli något alldeles extra i Ulriskdal. Fastigheten kommer att innehålla ett nytt huvudkontor för friskvårdskedjan Actic som också öppnar gym i huset.

Basen är ett parkeringshus i åtta våningar med infarter från två nivåer och plats för cirka 475 bilar.

Event och träning

Ovanpå det skapas en lättare volym i tre våningsplan där det kommer att bli gym och träningsanläggning i de två översta våningsplanen och kontor i det tredje. Toppvolymen hålls upp av betongbocka. På detta plan, det översta parkeringsdäcket, kan man tänka sig events med möjlighet för foodtrucks att köra hela vägen upp.

– Tanken bakom gestaltningen av p-däcken är att bryta upp det traditionellt horisontella formspråket och istället skapa ett friare lekfullt mönster. En uppglasad fasad på gym- och träningsdelen ger en exklusiv och lugn inramning. Den balanserar fint mot parkeringsdelens mer uttrycksfulla gestaltning, säger Roger Spetz, arkitekt på Scheiwiller Svensson.

Byggnaden kombinerar stommens kraftfulla uttryck med inklädnadens mer spröda drag och kommer vara väl synlig både i området och för de många förbipasserande på E4:an.

De tre översta våningarna rymmer kring 3000 kvadratmeter, varav cirka 1160 kvadratmeter blir kontor.

Fastigheten beräknas stå färdig 2020.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se