Scheiwiller Svensson byter namn Kontoret på Åsögatan i Stockholm. Foto: Gatun Arkitekter

Scheiwiller Svensson byter namn

Arkitektur

21 augusti 2019

Efter nästan 25 år i branschen byter Scheiwiller Svensson Arkitektkontor namn till Gatun Arkitekter.

– Det är på gatan som staden lever, säger Ari Leinonen, arkitekt och VD på Gatun Arkitekter. Det är där människor möts. Och det är för människorna vi utformar våra projekt.

Det nya namnet förtydligar vad företaget står för och gör, berättar VD Ari Leinonen.

– Vi är ett etablerat arkitektkontor som funnits i snart 25 år, och vi har haft samma attityd hela tiden – att arkitektur skapas med människan i centrum.

– Vi vill manifestera att vi är ett lag som jobbar tillsammans, med olika perspektiv, säger Jonas Bäckström, styrelseordförande i Gatun. Det är multikulturellt, ungt och gammalt.

Kontoret består idag av ett femtiotal medarbetare med pågående uppdrag över hela Sverige samt några utanför landets gränser. Typen av projekt spänner från inredningsuppdrag och publika byggnader, kontor och bostäder, till industri och stadsbyggnad.

– Vi jobbar alltid i team, fortsätter Ari Leinonen. För varje projekt sätter vi ihop det bästa möjliga arbetslaget. Därför kändes det naturligt att byta till ett namn som bättre speglar vårt sätt att jobba.

Det nya namnet Gatun Arkitekter kommer från en äldre stavning av ordet gatan och symboliserar idén om att ta vara på gatuperspektivet.

– När människor möts så händer saker, förklarar Jonas Bäckström. Det leder till nya insikter och idéer, ny utveckling och tillväxt. Vi investerar mycket i nya sätt att utnyttja teknikens möjligheter och visualisera projekt. Att ta in fler dimensioner som handlar om smak, doft och ljud i arkitekturen. Allt i syfte att få till en nytänkande och human arkitektur.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se