SBS erhåller kreditrating BB- med stabila utsikter – Vi hoppas att belysningen från NCR kommer att vara värdeskapande för både våra skuldinvesterare men även för våra aktieinvesterare, kommenterar Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden.

SBS erhåller kreditrating BB- med stabila utsikter

Ekonomi

14 januari 2022

SBS (Studentbostäder i Norden) har erhållit ett långsiktigt kreditbetyg om ”BB-” med stabila utsikter av kreditvärderingsinstitutet NCR (Nordic Credit Rating).

Ratingen är ett viktigt verktyg i SBS arbete att förbättra sina finansieringsmöjligheter samt för att kunna uppnå mer fördelaktiga villkor på kapitalmarknaden.

I analysen framhäver NCR bland annat SBS nischade position, kvalitét i fastighetsportföljen, den goda riskhanteringen i projektportföljen samt den starka efterfrågan på studentbostäder som kreditpositiva faktorer.

– Rating är ett viktigt verktyg då vi avser att vara fortsatt aktiva på kapitalmarknaden i vår hållbara tillväxtresa. Vi hoppas att belysningen från NCR kommer att vara värdeskapande för både våra skuldinvesterare men även för våra aktieinvesterare, kommenterar Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se