SBB förvärvar storpost i norska Solon – Norge och Oslo är en prioritet för SBB, vilket vi nu visar när vi avsevärt stärker vår position i Oslo-regionen genom förvärvet av Solon, säger SBB:s VD Ilija Batljan.

SBB förvärvar storpost i norska Solon

Transaktion

9 november 2021

SBB utökar sitt ägande i norska Solon Eiendom med 62,65 procent av aktierna, och når ett ägande om 83,86 procent. Därmed utlöses budpliktsbud.

Affären avser förvärv av 51,1 miljoner aktier i Solon Eiendom för 2,25 miljarder norska kronor.

SBB kommer att finansiera hälften med en emission av drygt 17 miljoner B-aktier till teckningskursen 66 kronor per aktie, och resten genom realisation av vissa finansiella tillgångar.

Teckningskursen innebär en premie på cirka 8,4 procent jämfört med SBB:s senaste stängningskurs på måndagen.

Efteråt kommer SBB att äga 68 miljoner aktier i Solon Eiendom, motsvarande 83,86 procent av aktierna och rösterna i bolaget.

– Norge och Oslo är en prioritet för SBB, vilket vi nu visar när vi avsevärt stärker vår position i Oslo-regionen genom förvärvet av Solon, säger SBB:s VD Ilija Batljan och fortsätter:

– Vi ser stor potential till fortsatt tillväxt av projektportföljen samt att vi nu tillför ytterligare genomföranderesurser till vår utvecklingsportfölj som redan idag är den största i Europa. Vi kommer också att bygga för att äga och ser stora möjligheter att leverera både äldreboenden och lägenheter för äldre samt skolor och förskolor.

SBB:s affär med Solon Eiendom utlöser också skyldighet att lämna ett budpliktserbjudande på övriga aktier i bolaget.

SBB måste komma med ett sådant bud inom fyra veckor. 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se