Savills rådgivare vid Hbg-uthyrning Foto: PIxabay

Savills rådgivare vid Hbg-uthyrning

Uthyrning

29 oktober 2019

Savills har under året varit rådgivare åt Skanska som utvecklar en kyl- och frysterminal för Bring Frigo med ett hyresavtal om tio år.

Fastigheten är belägen i Långeberga i östra delen av Helsingborg och omfattar totalt ca 10 800 kvm. Den nya kyl- och frysterminalen samt fryslagret möter alla de krav som Bring Frigo ställer för att kunna leverera en hållbar och effektiv livsmedelslogistik. Fastigheten beräknas vara färdigställd under slutet av 2020.

- Vi är oerhört nöjda med samarbetet med Savills i denna uthyrning och ser fram emot att utveckla vårt första projekt Långeberga, som är ett av Skandinaviens viktigaste logistikområde för distribution av livsmedel. Här har Skanska möjlighet att utveckla ytterligare drygt 100 000 kvm logistik, säger Ida Granqvist, Marknadsområdeschef Logistik på Skanska Fastigheter i Göteborg.

- Det känns fantastiskt roligt att samarbetet med Skanska mynnat ut i denna uthyrning till Bring Frigo och vi hoppas kunna komma med fler intressenter framöver, säger Rikard Lindkvist, uthyrningsansvarig på Savills i Göteborg.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se