Savills och JLL hyr ut Barings nya logistikportfölj Savills och JLL får uppdraget att bistå Barings i uthyrningen av de sex logistikfastigheter som Barings förvärvade av Skanska förra veckan.

Savills och JLL hyr ut Barings nya logistikportfölj

Uthyrning

26 oktober 2021

Barings storsatsar i Sverige genom förvärv av sex nya logistikfastigheter där Savills och JLL nu fått uppdraget att bistå i uthyrningsarbetet.

Projekten ingår i den logistikportfölj som Barings köpte av Skanska föregående vecka.

Fastigheterna blir moderna och flexibla med en grön profil innehållande grön betong och solceller på taket och kommer att färdigställas av Skanska under Q4 2022 fram till Q3 2023.

Uthyrningsuppdragen startar omgående.

Savills har fått uppdraget att hyra ut tre av logistikfastigheterna med placering i Göteborg, Helsingborg respektive Malmö. Fastigheterna är strategiskt belägna med en total uthyrningsyta på cirka 55 000 kvadratmeter och kommer att stå färdiga från och med slutet av 2022 och under 2023. ”

– Vi är glada över att ha fått förtroendet av Barings att arbeta med uthyrningsuppdraget för detta unika logistikprojekt. Satsningen är ett tecken i tiden. Efterfrågan på moderna logistikfastigheter i strategiska lägen har aldrig varit högre, säger Rikard Lindkvist, Head of Industrial & Logistics, Savills Sweden.

JLL får uppdraget att hyra ut totalt 30 000 kvadratmeter vid Arlandastad.

– Vi är glada över Barings förtroende och påbörjar uppdraget omgående. Det finns i dagsläget en kraftigt ökad efterfrågan på moderna logistikfastigheter och vi ser fram emot att fylla dessa två byggnader med hyresgäster, säger Theodor Jarnhammar, Head of Office and Industrial Leasing på JLL.

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se