Satsning på seniorboende i Skåne

Satsning på seniorboende i Skåne

Bostäder

9 januari 2020

Huset projekteras enligt Miljöbyggnad Silver och inflyttningen är beräknad att kunna starta under 2022.

I Åkarp, mellan Lund och Malmö, planerar Riksbyggen för 31 seniorbostäder i Bonum Brf Alunda. Riksbyggens Bonum-koncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. Säljstarten inleds med informationsträffar i Lindhaga Församlingsgård 13-14 januari.

– Det finns ett uppdämt behov av seniorbostäder i Åkarp, som i många andra tätorter, och behovet kommer bara att öka framöver. Fler seniorbostäder startar också flyttkedjor och frigör bostäder för till exempel barnfamiljer, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Bonum Brf Alunda får ett centralt läge mitt i Åkarp. Lägenheterna kommer att ha storleken 2-4 rum och kök med antingen balkong eller uteplats. 

– Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder där det är möjligt att leva aktivt, nära vännerna, och bo kvar långt upp i åldrarna. Åkarp erbjuder en mysig bymiljö med närhet till service och bra kommunikationer, säger Theodor Alexandris.

Huset projekteras enligt Miljöbyggnad Silver vilket visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Riksbyggen är också mån om att skapa flera sociala mötesplatser för en ökad social hållbarhet. Till exempel finns samlingslokal i föreningen.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se