Så växer Tapajos - här är nya storköpet

Så växer Tapajos - här är nya storköpet

Transaktion

14 maj 2020

Tapajos stärker positionen i Göteborg. Nu har bolaget köpt ett nytt bestånd av hyresrätter i ett av deras fokusområden.

Under förra året köpte Tapajos ett bostadsbestånd i Uddevalla och valde under sammar period att bredda affärsbasen och förvärvade även handelsfastigheter.

Samtidigt påbörjade bolaget arbetet med Dock District 4. Ett modernt och urbant inslag i stadsbilden mitt bland de klassiska landshövdingehusen i hjärtat av Majorna.

Nya hyresrätter

Och det är tydligt att bolaget inte slår av på expansionstakten under 2020. Så sent som i mars fick bolaget ett positivt planbesked i Kortedala för 400 nya bostäder och nu berättar bolagets Camilo Adrian om det senaste fastighetsköpet.

För någon vecka sedan blev det klart att Tapajos nu står som ägare till över 100 hyreslägenheter i fyra fastigheter i Kville på Hisingen.

- Vi skrev kontrakt i februari och tillträde den 30 april. Vi har i dagsläget inga planer på att göra om det till bostadsrätter utan kommer fortsätta med traditionell förvaltning, berättar Camilo Adrian för World in Property.

Attraktivt område

Bolaget har sedan tidigare fastigheter i Kville och har under flera år tillbaka haft ögonen öppna för ytterligare förvärv i området.

- Vi började titta på Kville för runt sex år sedan då vi kände att det är ett område med stort utvecklingspotential. Sedan dess har vi köpt, sålt och projekterat flertalet fastigheter i området. När de här fyra fastigheterna skulle säljas kände vi direkt att det var läge att lägga ett bud.

Än så länge finns det inga större planer på att komplettera det nyförvärvade beståndet med nyproduktion, men Adrian utesluter inte en viss utveckling av fastigheterna.

– Eventuellt kan det bli byggnation av vindslägenheter i något eller några av husen, men inga större ingrepp, menar han.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se