Så växer Batljan i Norrland Foto: SBB

Så växer Batljan i Norrland

Transaktion

12 juni 2019

SBB fortsätter att växa inom segmentet samhällsfastigheter. Nu gör Ilija Batljan och hans bolag ett storförvärv gällande en rad fastigheter.

Portföljen omfattar totalt cirka 61 900 kvadrarmeter uthyrningsbar yta där 96 procent förhyrs direkt till stat, kommun eller landsting, varav Bodens kommun förhyr 90 proent av den uthyrningsbara ytan. Fastigheterna utgörs av äldreboenden och är lokaliserade i centrala Boden.

– Det är väldigt glädjande att SBB med sin samlade kompetens och driv väljer att förvärva fastigheter i Bodens kommun och vi ser fram emot ett givande samarbete för hela Bodens bästa. Att SBB engagerar sig här i Boden visar på vår kommuns stora potential och att vi är på frammarsch, säger Claes Nordmark, kommunalråd i Boden.

Den genomsnittliga kontraktslängden i portföljen är drygt 12 år och hyresintäkterna för 2019 uppgår till cirka 65 miljoner.

– Vi är glada att vi fått möjligheten att utöka vårt bestånd i den expansiva Luleå-Boden regionen och ser framemot att inleda ett långsiktigt samarbete med Bodens kommun. Med förvärvet stärker vi vår position som Nordens ledande noterade aktör inom samhällsfastigheter, säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.

SBB tillträdde fastigheterna idag 11 juni 2019.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se