Så var första dagen på Mipim

Så var första dagen på Mipim

Reportage

15 mars 2023

Den stora fastighetsmässan är äntligen igång! Självklart finns World in Property på plats tillsammans med Lokalguiden. Såhär var första dagen.

Första dagen på den stora fastighetsmässa i Cannes bjöd på varmt men något blåsigt väder. Veckan väntas locka till sig runt 23 000 personer och utav dessa finns cirka 300 svenskar finns på plats. Efter träffar med bland andra Newsec, Stena Fastigheter och Fastighetsägarna kan vi konstatera att många är här för att reka om mässan kan bli lika stor igen.

I år finns varken Business Region Göteborg eller Öresundsregionen representerade men Stockholm och Uppsala kör vidare och håller svenska flaggan högt. Merparten av de svenska besökarna finns på plats tisdag-torsdag.

Att hållbarhet och klimatet är ett högst aktuellt ämne i branschen märks verkligen nere i Cannes. Det pratas mycket om hållbarhet i allmänhet och social hållbarhet i synnerhet. För att uppmärksamma detta har arrangören ett område som kallas Road to Zero, vars mål är att snabba på byggbranschens omvandling mot en mer hållbar miljö.

Mipim levererar verkligen återigen som mötesplats. Det myllrar av folk på restaurangerna och möten betas av på löpande band.

Dags för dag två!

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se