Så utvecklar Vasakronan Triangeln Foto: Vasakronan

Så utvecklar Vasakronan Triangeln

Uthyrning

17 december 2018

Under året har Vasakronan utvecklat en av Malmös största gallerior. Nu har det skrivit ett nytt stort hyresavtal för Triangeln.

Butiken omfattar 3 200 kvadratmeter på plan två och öppnar till halvårsskiftet 2019. Triangeln omfattar totalt 33 000 kvadratmeter butiksyta och med uthyrningen till XXL når köpcentrumet en uthyrningsgrad om drygt 95 procent.

För dryga året sedan höjde bolaget ribban även för Triangeln och Anna Stenkil, regionchef Öresund, Vasakronan, berättar att ett framgångsrikt uthyrningsarbete, till bland annat Repeat gym och ICA, samt utökade öppettider har gett goda resultat.

– Uthyrningsgraden i Triangeln är nu drygt 95 procent och besöksantalet har stigit med sex procent under året. Ökningen i antalet besökare är ett direkt resultat av det utökade butiksutbudet och de mer generösa öppettiderna. Köpcentrumet är numera öppet för genomgång från klockan 7.00 på vardagar.

I april öppnar dessutom ICA nära som kommer att hålla öppet sju dagar i veckan 07-22. Butiken kommer att entréer både från Södra Förstadsgatan och inifrån köpcentrumet.

– Uthyrningarna till XXL och ICA kompletterar det befintliga utbudet i Triangeln och city på ett mycket bra sätt. De är ett gott steg på vägen mot vår målsättning att göra Triangeln till Malmös smartaste shoppingdestination, säger Anna Stenkil, regionchef Öresund, Vasakronan.

När XXL öppnar blir det kedjans 25e varuhus i landet och det första i Malmö.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se