Så utvecklar Diös i Luleå

Så utvecklar Diös i Luleå

Stadsutveckling

29 maj 2023

Nu är det klart att Diös tar nästa steg i utvecklingen av Västra Stranden – en byggnad kommer att uppföras längs Sandviksgatan/Residensgatan.

Med miljöcertifierade byggnader, energieffektiva lösningar och trygga mötesplatser skapar Diös sett område som möter den stora efterfrågan på centrala lokaler och bostäder med hög miljöprestanda. När man nu tar nästa steg i utvecklingen av området tillskapas en huskropp som kommer att rama in kvarteret. I markplan fylls lokalerna med mötesplatser och olika servicefunktioner, medan de övre våningsplanen fylls med moderna kontor med utsikt över Luleälven och stadssiluetten.

– Det känns riktigt bra att ta nästa steg i utvecklingen av Västra Stranden. Under det senaste året har vi kunnat följa hur kvarterets första hus tagit form, och vi är mer än redo att knyta ihop platsen med ytterligare en miljöcertifierad och modern byggnad. Inom några år kommer detta vara den självklara och hållbara knutpunkten för arbete, boende och möten i den här stadsdelen, säger Johan Lång, affärschef, Diös Luleå.

Projektets första etapp miljöcertifieras enligt BREEAM-SE, nivå Excellent, medan etapp två och tre certifieras enligt den senaste Svanen-certifieringen. Området utvecklas med Nåiden Bygg som entreprenör och beräknas stå färdigt under 2026.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se