Så stärker SBAB gröna obligationer Foto: TT

Så stärker SBAB gröna obligationer

Ekonomi

10 januari 2019

SBAB:s uppdaterade ramverk har granskats av det oberoende klimat- och miljöforskningsinstitutet CICERO.

 

SBAB har publicerat ett uppdaterat grönt ramverk (”SBAB Group Green Bond Framework 2019”), bland annat i syfte att omfatta ett nytt och bredare grönt kunderbjudande samt möjliggöra ytterligare framtida utgivning av gröna obligationer.

– Bank- och finansbranschen tar i allt större utsträckning hänsyn till energi- och miljökriterier i sina låneprocesser och erbjudanden. Det gäller även SBAB. Under 2018 lanserade vi bland annat vårt Gröna Bolån med ränterabatt för privatkunder som bor i villa eller lägenhet med energiklass A, B eller C, säger Fredrik Jönsson, head of treasury på SBAB, och fortsätter:

– Att bredda vårt ramverk för gröna obligationer är ett naturligt nästa steg i denna utveckling. Det finns ett stort intresse att bygga och finansiera hållbara samhällen med energivänliga och klimatsmarta bostäder. Det nya ramverket möjliggör ökade volymer av såväl säkerställd som icke säkerställd obligationsfinansiering i grönt format och utgör ett viktigt nästa steg i vårt arbete mot ett hållbart kretslopp av pengar – att låna upp grönt och att låna ut grönt.

SBAB:s uppdaterade ramverk har granskats av det oberoende klimat- och miljöforskningsinstitutet CICERO (Center for International Climate and Environmental Research - Oslo) och klassas som Medium Green.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se