Så stärker Castellum chefsleden
Foto: Castellum

Så stärker Castellum chefsleden

Personnytt

19 december 2018

Niclas Ingeström blir ny CDO på Castellum. En av de viktigaste uppgifterna är att utmana bolagets chefer.

Castellum tillsätter Niclas Ingeström som ny CDO med ansvar för IT, labbet Next20 och projektkontoret. Men den viktigaste uppgiften för Niclas Ingeström blir att utmana och få chefer att våga mer.

Castellum antog 2017 ett mål om att vara branschledande inom digitalisering till 2020. I början av 2018 skapades fastighetsbranschens första innovationslabb, Next20, på Castellum med uppgift att utveckla nya digitala tjänster.

– Labbet Next20 utvecklar idéer och några av dem har vi redan hunnit göra verkstad av. Ett exempel på det är Beambox som skapar smart förvaring för privatpersoner som med en enkel app kan se sitt förråd digitalt, beställa fram skidorna när det är säsong och sen skicka tillbaka grejerna när snön har smält, säger Henrik Saxborn, vd Castellum.

Niclas Ingeström börjar sin tjänst i slutet av februari 2019 och kommer från Stena-koncernen där han bland annat varit CDO och CIO.

– Jag vill skapa Digital Awareness. Alla på Castellum ska ha upplevt vr och ai för att förstå hur man kan utveckla affären med hjälp av digital teknik. Det är inte tekniken som är utmaningen, utan hur vi människor förhåller oss till den. Jag vill få chefer att våga vara mer kreativa, säger Niclas Ingeström.

Framtidens arbetsplatser kommer att se väldigt annorlunda ut än idag tror Niclas Ingeström. Inte minst på grund av att den tekniska utvecklingen kommer att ge oss stora beteendeförändringar.

– Byggnaderna kommer själva att fatta alla beslut om renovering, förhandla om sina avtal och optimera lokalerna efter användarens behov. Men vi kommer också att förändra våra sätt att arbeta och förflytta oss, till exempel kommer vi att ha våra videomöten i självkörande fordon, säger Niclas Ingeström.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se