Så ska Selins nya bolag bli en succé Erik Selin, grundare och storägare i SLP. Foto: Torbjörn Hedberg

Så ska Selins nya bolag bli en succé

Ekonomi

3 december 2018

Erik Selin planerar nu med Victoria Park-grundaren Greg Digizian  för ytterligare stordåd när de startar nytt fastighetsbolag.

Det nybildade Malmöbolaget SLP (Swedish Logistic Property) har inlett sin satsning inom lager- och logistikfastigheter. Bakom det nya bolaget finns Erik Selin, Greg Dingizian, Peter Strand och Mikael Hofmann.

– Efterfrågan på lager- och logistikfastigheter är mycket stor och vi ser att det finns utrymme för ytterligare aktörer på marknaden. Med den ägargrupp som ligger bakom bolaget får vi både finansiell styrka och gedigen kompetens inom segmentet, säger bolagets ordförande Peter Strand i en kommentar till satsningen.

SLP är för närvarande inne i ett flertal förvärvsprocesser och räknar med att kunna genomföra sina första förvärv redan under början av 2019. Bolagets expansion kommer att ske både genom förvärv av befintliga enheter och genom utveckling av nya logistiklägen.

SLP har rekryterat Christian Berglund som fastighetschef och Nicklas Schmidt som uthyrningschef i bolaget. De tillträder sina tjänster under första kvartalet 2019.

– Vi är mycket glada över att knyta Christian och Nicklas till bolaget. De har båda en lång erfarenhet inom området som kommer att vara till stor nytta för SLP och bolagets framtida utveckling, säger Peter Strand.

Storvärning från Catena

Berglund berättar för World in Property om varför han efter elva år väljer att lämna Catena för det nya bolaget.

– Det var från början inte det lättaste beslutet eftersom jag jobbat här länge och de jag arbetat med har jag själv anställt, men när jag och Peter Strand, som jag arbetat ihop med tidigare, pratatde igen det här så kändes det som att det var rätt läge att byta jobb. Det känns extraspännande är att få vara med och bygga ett bolag från grunden. Framför allt när bolaget har så starka ägare.

Fokus för SLP blir köpa befintliga fastigheter för att lägga en grund, men sedan finns det även på planer på nyproduktion menar Berglund.

– De fastigheter vi köper till en början vill vi förädla och fylla upp och senare vill vi även kunna bygga nytt, men till en början är det fokus på förvärv. Den här regionen är väldigt stabil och det finns en hög efterfrågan på moderna lager- och logisitkfastigheter och det byggs mycket både i Malmö och i Helsingborg.

Exakt när Berglund börjar på SLP är oklart i dagsläget, men han lämnar sin tjänst på Catena i februari nästa år.

SLP kommer att utgå från Malmö där man tillträder sina nya lokaler i Lockarp efter årsskiftet.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se