Så ska Hufvudstaden utveckla Gbg Foto: Hufvudstaden

Så ska Hufvudstaden utveckla Gbg

Stadsutveckling

18 mars 2019

Hufvudstaden har stora planer för Göteborg. Nu ansöker bolaget om att bygga ut ett av deras befintliga kvarter.

Det var GP som under förra veckan rapporterade att Hufvudstaden vill expandera deras fastighet som i dag har NK som hyresgäst.

Den 10 000 kvadratmeter stora byggnaden har potential att utvecklas. Det är av den anledningen som bolaget nu ansökt om att bygga ut kvarteret Värnamo.

Det är frilagda källarvalv i fastigheten som skapar potential för ytterligare 10- till 12 000 kvadratmeter yta för både handel och kontor.

– I dag går utvecklingen inom retail snabbt och den fysiska upplevelsen blir allt viktigare. Det ställer höga krav på oss som varuhus att ständigt förnya och förädla vårt sortiment och miljö, till exempel öppnar Axel Arigato en pop up nästa fredag. Vi ska vara en självklart destination inom mode, skönhet och accessoarer för göteborgarna, säger Nenne Petterson, varuhuschef NK Göteborg, till GP.

Hufvudstaden har också fler planer för grannkvarteret där den, så kallade, brända tomten ligger. Däremot finns det inga konkreta förslag för den i dagsläget då Länsstyrelsen nyligen var tveksamma till bolagets nuvarande planer.

Enligt GP tror bolaget själva att planerna för den brända tomten kan bli verklighet först under andra halvan av 2020-talet.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se