Så ser Bert Karlssons nya hotell ut Stora Ekeberg, Skara.

Så ser Bert Karlssons nya hotell ut

Stadsutveckling  

19 april 2017

Entreprenörens flyktningförläggningar läggs ner en efter en. Nu blir lågprishotellen verklighet.

 

Redan i slutet av förra året kunde World in Property avslöja att den före detta skivbolagsdirektören Bert Karlsson funderade på att starta en ny hotellkedja. Tanken var att döpa dom till Smålandshotellet eftersom de skulle vara ett lågprisalternativ.

- Alla hotell kommer att heta så och det är ju för att smålänningar är snåla. De gillar att handla billigt och bo billigt, de vill att det ska vara lite som Ikea, så det är ju ett passande namn tycker jag, sa han då.

Premiär i juli

Nu har entreprenören, lite senare än beräknat, dragit igång sitt projekt och det första hotellet som kommer att lanseras ligger i en nedlagd flyktingförläggning i Stora Ekeberg strax utanför Skara.

Bolaget kommer att fräscha upp lokalerna och det nya hotellet kommer att få kring 100 rum på två av flyktingförläggningens fyra våningar. Verksamheten kommer att slå upp sin portar i samband med Power big meet, en utomhusträff för amerikanska bilar, som äger rum mellan den 6 till 8 juli utanför Lidköping. Anledningen till just det datumet är att det vid den tiden är ett skriande behov av hotellrum i närområdet.

- I sommar kommer vi att kunna hyra ut vissa delar av hotellet, men det här blir premiären på Smålandshotellen, berättar han för World in Property.

Fler hotell kommer

Jokarjo AB har den senaste tiden avvecklat ett flertal av sina migrationsanläggningar. I dag är endast elva av de tidigare 40 i bruk och det är de som läggs ner som nu är tillgängliga för att konvertera till hotell. Förutom Stora Ekeberg vill Bert Karlsson göra om några andra anläggningar som inom en snar framtid kan bli hotell.

- Just nu funderar vi på att öppna i både Strängnäs och i Sölvesborg och det här är fastigheter som vi hyrt sedan länge. Vi har redan renoverat upp många av dom så de kommer att vara fräscha, menar entreprenören.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se